Gradonačelnik Nišić posjetio STARfest u Sarajevu

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić posjetio je drugi po redu STARfest u Sarajevu, festival posvećen razvoju karijere, vještina i zapošljavanjа mladih u Bosni i Hercegovini, kojem je prisustvovalo i 100 mladih iz Brčkog.

Image for news

Dr. Nišić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da prisustvuje festivalu te da podrži mlade sugrađane u njihovom razvoju karijere i sticanju novih znanja, što i jeste prevashodni cilj ovog festivala.

Odlazak mladih Brčaka na STARfest organizovao je Savjet/Vijeće mladih Brčko distrikta BiH, u saradnji s brčanskim Odjeljenjem za obrazovanje i Zavodom za zapošljavanje, te uz podršku Kabineta gradonačelnika i Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH pri Vijeću ministara BiH.

Riječ je o učenicima brčanskih srednjih škola JU Gimnazija „Vaso Pelagić“, JU Ekonomska škola, JU Tehnička škola te studentima Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Ovaj sajam predstavljao je izvanrednu priliku za mlade iz Brčkog da se povežu s različitim kompanijama i organizacijama, a Savjet/Vijeće mladih Brčko distrikta BiH, uz podršku relevantnih institucija u Distriktu, nastojat će da im omogući pristup ovakvim događajima te da ih motiviše da aktivno učestvuju u vlastitoj karijernoj izgradnji.